Informatie

Wie zijn wij?

Bij Quintus Badminton vinden we het belangrijk dat mensen hun ontspanning kunnen vinden door met veel plezier en sportiviteit wekelijks hun shuttletje te slaan, op welke wijze en op welk niveau dan ook. Badminton Quintus is een vereniging, waar leeftijd en wie je bent geen rol speelt, een vereniging waar iedereen welkom is.

Senioren kunnen spelen op maandagmiddag, woensdagmorgen of vrijdagavond.
Bij Quintus Badminton is ook de mogelijkheid om competitie te spelen en is er ook een leuke jeugdgroep.

De vereniging is opgericht op 3 augustus 1979 te Kwintsheul - Westland. Er zijn zo’n 140 leden, die op verschillende dagen en tijden badminton kunnen spelen in de Eekhouthal of Hal 2 aan de Leeuwerik 1 te Kwintsheul in het Westland.


OMNI vereniging Quintus
De badmintonafdeling maakt deel uit van de OMNI vereniging Quintus. Daar zijn ook handbal, voetbal, volleybal, gymnastiek, tennis en jeu de boules bij aangesloten.

 

Westlandse Badminton Federatie
Onze vereniging is lid van de WBF en neemt deel aan de activiteiten die door de WBF worden georganiseerd, zoals het Westlandtoernooi voor jeugd en voor senioren.

Afdelingen:

Maandagmiddag

                        van 13.30 uur tot 15.30 uur

Deze middag is bedoeld voor actievelingen vanaf ca 55 jaar en staat onder leiding van Thea Kleyberg. Na een goede warming-up volgen (ont)spannende badmintonpartijtjes met telkens een andere partner. In de rustpauze is er tijd voor thee, koffie of een drankje en een gezellig praatje hoort er bij deze groep zeker bij. Er zijn 8 banen beschikbaar in de Eekhouthal. 

 

De contributie bedraagt €150,- 

 

Woensdagmorgen

                           van 09.00 uur tot 11.00 uur

De woensdagmorgengroep is een gezellige en enthousiaste groep die ook erg fanatiek is in het spelletje. Er worden regelmatig toernooitjes georganiseerd, zeker met Sinterklaas en Kerst. Er zijn 8 banen beschikbaar. Trudy v.d. Valk, Judith van Adrichem en Olga van Marrewijk zijn hier contactpersoon.

Er wordt gespeeld in de Eekhouthal.

 

De contributie bedraagt €150,-

Woensdagavond

                           van 19.00 uur tot 21.30 uur

Op deze avond geeft Arless Tjin Asjoe een leuke en afwisselende training. Er zijn 8 banen beschikbaar. We trainen in hal 2.

 

19:00 20:00 u. Extra training jeugd 

20:00 - 20:30 u.  Vrij spelen jeugd

20:00 21:30 u. Training voor
                               
senioren en
                                competitiespelers

 

De kosten van deze training zijn €150,-*

*Lid van de maandagmiddag, woensdagmorgen, vrijdagavond of zaterdagochtend? Dan betaal je €50,- voor deze training

* Senioren: Voor het gebruik van veren shuttles worden extra kosten in rekening gebracht. 

                                            Vrijdagavond van 19.30 uur tot 23.00 uur

Deze avond is bedoeld voor senioren. Jeugdleden vanaf 14 jaar zijn ook zeker welkom. De competitiewedstrijden voor de districts-, dames-, heren- en recreantenteams worden op deze avond gespeeld. Het aantal hiervoor beschikbare banen is afhankelijk van het aantal thuisspelende teams. De overige banen worden gebruikt voor training, vrij spelen en het “racket trekken”. In totaal zijn 12 banen beschikbaar in de Eekhouthal.

Op de vrijdagavond heeft iedere speler een pasje en kan kiezen of hij/zij wil "vrij spelen” of wil meedoen met het "racket trekken". Het leuke van het “racket trekken” is dat je als eenling kunt komen spelen, waarbij je steeds met andere leden van de club speelt en zo iedereen leert kennen.
Van 19.30 tot 20.30 uur is er de mogelijkheid voor training voor de recreanten en nieuwe leden o.l.v. van Thea Kleyberg.

Oudere jeugdleden kunnen ook het eerste uur op vrijdag komen spelen. Zij kunnen dan een beetje de sfeer proeven bij de senioren. Vrijdagavond is ook de avond voor clubtoernooien en bijvoorbeeld het Nieuwjaarstoernooi. Op vrijdagavond is de kleine kantine geopend voor de badmintonners.

 

De contributie bedraagt €190,-*

*Competitiespelers ontvangen een extra rekening voor verenshuttles en competitie.

 

                                                                    Zaterdagochtend

Jeugdleden van 5 tot 18 jaar zijn op zaterdagochtend welkom in  hal 2. Er zijn 8 banen beschikbaar voor de jeugd. We trainen van 9:00 - 11:00 u. Voor de kinderen van 5 en 6 jaar is de training tot 10:30 u. De competitiewedstrijden voor de jeugd worden ook op deze ochtend gespeeld van 8:30 - 11:30 u. Speel je competitie dan heb je op die dag geen training. 

 

Als de jeugdteams geen wedstrijd hebben splitsen we de groep. De eerste groep traint van 08:45 u. tot 10:15 u. en de tweede groep van 10:15 u. tot 11:45 u. Zo krijgen de kinderen voldoende aandacht tijdens de training en kan er beter training op maat gegeven worden. Via de groepsapp voor de ouders wordt doorgegeven wanneer er in 2 groepen getraind wordt. 

 

Marije Helleman is de jeugdvoorzitter. Zij zorgt er samen met de jeugdcommissie voor dat er naast de trainingen ook leuke activiteiten georganiseerd worden. Ook zijn zij regelmatig bij de trainingen aanwezig.

De jeugdcommissie organiseert o.a.: 

  • Toernooien op Quintus (ouder/jeugd, vriendjes/vriendinnetjes)
  • Dobbelen in december
  • Clubkampioenschappen
  • Een spetterende feestavond
  • Jeugdkamp
  • Jeugduitje

 

De contributie bedraagt €150,-

De contributie voor de mini's (5 en 6 jaar) bedraagt €80,-

Nieuwsgierig geworden? Kom eens een keertje kijken of een shuttletje mee slaan.

Er zijn rackets aanwezig die je kunt lenen, maar zorg zelf wel voor zaalschoenen zonder zwarte zolen.